IDIOMA DEL BLOC

Aviso para los visitantes de fuera de España sobre el idioma. Este blog está escrito en catalán, que es un idioma diferente del español. Hago esta advertencia para que la traducción, en su caso, no resulte errónea.

Notice to visitors from outside Spain on the language. This blog is written in Catalan, a language other than Spanish. I make this warning to the translation, if not prove incorrect.


27 de maig del 2015

CARMEN I LA PRIMAVERA.

Com sabeu les persones que seguiu el meu bloc, el bloc de la Carmen, FASHIONABLE OVER 50, és el meu bloc soci, el meu bloc amic, perquè la meva admiració personal i estètica per la Carmen és pública i notòria. 

La Carmen viu al Canadà, a la regió d'Ontario, on la rigurositat del clima, amb hiverns molt durs, dóna pas a una primavera exhultant, amb nombrosa vegetació i unes flors precioses que omplen el paisatge de color i perfum. 

Ella aprofita aquesta estació de l'any, que inclou el mes de maig, el seu preferit, per vestir de colors meravellosos i, sobre tot, treure a passejar els seus looks de color blanc, un dels seus distintius estètics. 

M'encanten els seus looks, els seus paisatges i la seva manera de viure i d'entendre la vida. Avui, una mostra dels seus looks d'abril i maig. Carmen i la primavera. Us agraden? 


Pantalons estampats de flors, un dels seus bàsics... 

L'exercici i la dansa, l'equilibri i la elegància en els moviments...



Una casa preciosa, amb vistes al bosc, que ella no es cansa de compartir...





I les flors de colors, els arbres meravellossos,  els perfums de la primavera, la suavitat dels colors en els seus looks, el blanc sempre present...


l






























24 de maig del 2015

LOOKS DE LA SETMANA. 18 AL 24 D'ABRIL DE 2015.

Aquesta setmana la selecció va cap a Alemanya, els Estats Units i Espanya. Les propostes són diverses, dos conjunts de jaqueta y pantaló molt suaus, l'un més elegant i sofisticat i l'altre més casual, un look ple de color, on el taronja esclata, i després dos vestits, un amb un estampat preciós adornat amb encaix i l'altre molt delicat i elegant. Propostes de diversos tipus, per anar a treballar, per anar de festa o, senzillament, per agradar i per agradar-se. Cinc propostes ben diferents, però totes perfectament representatives de la filosofia del meu blog: l'elegància madura.

En primer lloc i, com sempre, sense ordre de preferència personal, la Gema, del bloc Brújula de estilo, amb aquesta explosió de taronja, molt elegant i amb una faldilla que m'encanta. 

Gema



La Cla, del bloc glam up your life style és una de les bloggers que millor representa l'estil look de treball. Les seves propostes sempre són senzilles i bàsiques, però sempre molt elegants. És un dels millors exponents d'allò que a mi més m'agrada destacar: l'elegància de les propostes sense complicacions. Aquest conjunt de jaqueta i pantalons en blau cel és, senzillament, preciós. 

Cla



La Yolanda, del bloc El vestidor de Yo,  viu a Barcelona, però té lligams personals a la meva ciutat, Tarragona, i és una mica la companya blocaire, la blocaire de moda que també parla dels llocs on jo visc i que tots dos gaudim. Les seves propostes sempre són bàsiques i còmodes, molt en el seu estil de mare treballadora.  Aquest vestit, d'un estampat preciós amb detalls d'encaix, és un encant.  

Yolanda



La Gaby, del bloc stylish salat és un descobriment recent, en la meva anterior època de blocaire jo no l'havia conegut. Ha estat un descobriment que m'ha semblat molt important, perqué ella té un gran estil i una gran elegància personal i queda absolutament perfecte en el discurs del meu bloc. M'encanten els conjunts de jaqueta i pantaló, tan elegants i femenins, i m'encanten els conjunts en blanc i negre. Aquest té ambdues coses i em sembla magnífic. 

Gaby


I, per acabar, una de les persones que fa més temps que segueixo, la Trina, del bloc tea time with trina. La Trina és experta en donar estil, glamour i elegància a les festes de jardí, tan tipiques en alguns indrets d'Estats Units. Les seves propostes de decoració de les taules i els espais i el seu estil personal al vestir-se per aquestes festes familiars i d'amics és genial. Les seves festes de te són úniques. Jo hi estic convidat, des de fa temps, però per desgràcia ella viu molt lluny d'aquí. Quedem-nos amb la seva imatge i el seu vestit delicat i meravellós. 

Trina





18 de maig del 2015

LOOKS DE LA SETMANA.

Tinc diverses idees i diversos posts en preparació, però no vull deixar de banda aquesta secció que ha estat bandera del meu bloc i que ha ajudat a diverses dones a coneixer-se entre elles. La tasca de recerca dels looks que més m'agraden cada setmana és feixuga, però sumament agradable, especialment pels vostres comentaris. 

En primer lloc la Suzanne, un descobriment d'aquesta nova època. En realitat havia llegit moltes vegades els seus comentaris al blog de la Carmen, el meu blog soci, però no havia vist els seus outfits fins fa ben poc. Aquesta setmana, al veure aquesta combinació d'argent i blau, n'he quedat fascinat. La faldilla és meravellosa i el peplum és molt bonic. 

Suzanne






































El segon look d'avui és una proposta absolutament diferent i una mica allunyada del que jo acostumo a seleccionar, pero quan vaig veure aquesta proposta de la M. del Carmen vaig quedar-ne enamorat. Potser, com diu la Carmen Hummer en un dels comentaris, és pel seu estil  Tommy, molt preppy USA, no ho sé, la qüestió és que m'agrada i espero que a vosaltres també.

M. del Carmen 


Pinot Noir Fashion és un blog polonès fantàstic. L'estil de la Malgorzata em va enganxar des del primer dia que la vaig descobrir. Vaig dubtar a introduir-la en els blogs que segueixo, perqué la filosofia del meu blog és potenciar la moda madura i ella és molt jove, però el seu estil clàssic, tot i que molt modern i minimalista, em va decidir a seguir-la, perquè crec que pot servir de referència per a dones de més edat. Aquesta proposta d'avui, en blanc i negre, és, al meu parer, un exemple d'elegància sense complicacions. 

Malgorzata





































La Deborah és un exemple de com es pot aconseguir la màxima elegància i atractiu amb ben poca cosa. Ella és l'elegància sencilla, bàsica i monocrom. Els seus looks acostumen a jugar, només, amb el negre i el gris, dos colors bàsics que ella combina com ningú i als que els hi treu tot el suc possible. Avui, però, el color apareix al seu blog i s'atreveix a jugar amb el rosa en la seva blazer i el seu mocador. I la selecciono per això, per la novetat que això representa en les seves propostes tan monocroms. 

Deborah





























I, per acabar, una proposta que m'ha meravellat i impressionat al veure-la. La Carmen sempre prepara uns looks i uns outfits genials, amb gran imaginació i poca complicació, però, generalment, molt informals i casuals. Avui, la proposta és super elegant, molt lady i molt femenina i m'encanta. I a vosaltres? 

Carmen









11 de maig del 2015

LOOKS DE LA SETMANA... TORNAR A COMENÇAR.

Els meus post "Looks de la setmana" eren l'eix central d'aquest bloc fa un any. Una secció, que pretenia ser complementària, es va convertir en fonamental per donar sentit al bloc i per descobrir i donar a conèixer noves propostes i nous blocs a seguir. Ara, recuperat de nou el meu bloc, també sento la necessitat de recuperar aquesta selecció setmanal. Com abans, espero que no sigui l'únic tipus de post que faci, però, moltes vegades, la qualitat de les propostes que veig en els blocs que segueixo m'obligaven, abans i segurament ara, a fer-ho imprescindible. 

Avui començo amb persones que ja seguia a l'anterior època del bloc, no hi han nous descobriments, malgrat que n'he fet molts i molt bons. Avui, com es diu sovint, vaig a tret segur. L'Annette, la Kira, la Fita, la Clara i la Katia són referents, a Espanya, a Catalunya, a Alemanya, a Suïssa i a Itàlia. La moda europea més bonica i atractiva. Per a dones madures i per a dones no tan madures. 

És una barreja de propostes sofisticades, elegants, casuals, dolces i atractives, cadascuna amb el seu estil, cadascuna amb la seva manera d'entendre la moda. Espero que us agradi la tria. 

L'Annette és elegància madura cent per cent, es vesteixi de manera més seriosa, sofisticada o casual, com avui. Els seus posts, i el seu blog, són absolutament necessaris per parlar de moda madura.






































La Kira és sofisticació barrejada amb elegància i estil personal, és una de les bloggers amb més personalitat que coneixo. És valentia, força i atractiu.



La Fita, la meva amiga Fita, és pura alegria, pura força, pura vitalitat. Les seves propostes no deixen mai indiferent i ella és capaç de posar-se qualsevol cosa i donar-li sentit i elegància personal. Barcelona la contempla cada dia pel Born i el barri Gòtic deixant boca-badats els vianants. En Miquel, el seu marit i fotògraf, no dóna l'abast per seguir-la. Amb aquest look, les abelles i els "moscons" segur que la perseguien. 



La Clara és tendresa, elegància, suavitat i delicadesa. En els seus post no sembla que camini, sembla que es desplaci sense tocar el terra, sembla un element subtil i delicat que passeja el seu estil sense fer soroll. És l'atractiu de la serenitat. 



I, per acabar, la Katia, la serena elegància d'aquesta advocada italiana, que ens diu que la poma de la Blacaneus era rosa, tota una declaració d'intencions. Aquest vestit em va emocionar, em sembla una peça fantàstica, elegant i delicada.