IDIOMA DEL BLOC

Aviso para los visitantes de fuera de España sobre el idioma. Este blog está escrito en catalán, que es un idioma diferente del español. Hago esta advertencia para que la traducción, en su caso, no resulte errónea.

Notice to visitors from outside Spain on the language. This blog is written in Catalan, a language other than Spanish. I make this warning to the translation, if not prove incorrect.


15 de juliol del 2015

VACANCES, VACACIONES, HOLIDAYS, WAKACJE, URLAUB, VACANZE...





Torno a marxar de vacances, quinze dies més. Ara més a prop, pels Pirineus, per Andorra. Estaré uns dies sense publicar cap post. Per acomiadar-me temporalment us deixo un petit reportatge sobre el meu viatge a les terres de León, fa uns dies. Un lloc fantàstic, que ja coneixia una mica, però on he descobert nous paisatges fascinants. Us recomano aquesta visita per les comarques del Bierzo, la Maragateria, Babia, Luna,...

El primer que vàrem fer va ser visitar la ciutat de León, una ciutat meravellosa, amb una arquitectura preciosa i uns carrers que conviden al passeig i al "tapeo".


Racons de León

La casa Botines, obra de Gaudí


El museu d'art contemporani
Una catedral fantàstica





Les coves de Valporquero són una visita que m'ha emocionat. Són les coves de visita pública més boniques que he vist mai. La seva sobrietat i la sema magnitud impressionen. Si passeu per León no deixeu de veure-les, val la pena.







Las Médulas, antigues mines romanes. formades per muntanyes literalment partides i enfonsades per la mà de l'home a la recerca de l'or, són un espai que no deixa indiferent a ningú. El seu color, la seva geografia i la seva història són una meravella.






Les muntanyes de León, a la Cordillera Cantàbrica, veines dels Picos d'Europa i properes a Asturies, són uns paisatges realment bonics i espectaculars. Nosaltres varem apropar-nos a la Peña Ubiña i vàrem caminar per la vall de Luna, dues excursions realment recomanables. 

Peña Ubiña, gran i petita





La vall de Luna i els seus colors






I quan marxavem, les ovelles de la transumància ens vàren rodejar, no volien deixar-nos tornar a casa. 


En aquest blog, normalment, només hi surten dones madures, elegants i amb estil. Els blogs de moda per a homes madurs no existeixen, són patètics o jo no sé trobar-los. Però homes madurs, en bona forma física i amb estil existeixen. Com a mostra, els meus companys senderistes, tots més grans que jo, prejubilats o jubilats, i en una forma física que jo envejo. (Les dones feien les fotos)


12 de juliol del 2015

LOOKS DE LA SETMANA, 6-12/7/15

Darrerament les seleccions m'estàn sortint molt centrades en zones concretes. Fa dos posts totes les seleccionades eren espanyoles, el darrer totes eren americanes, i avui totes són centreeuropees. Les alemanyes són majoria, Dana, Bärbel i Annette, però també podrem veure a l'Stella, romanesa, i a la Beata, una polonesa que viu a Anglaterra. Els estils són ben diversos, des del gris, al verd botella, passant pel clàssic blanc i negre, avui la selecció és molt diversa, espero que us agradi. 

Començo amb la meva gran amiga des de fa tan de temps, la Dana, del blog Dana loves fashion and music, un blog on la moda, la música, la visió positiva de la vida i la difussió d'altres blogs és un element consustancial. La Dana és una persona fantàstica, també cus algunes peces, i domina com poca gent l'art de convertir coses senzilles i bàsiques en looks meravellosos. El seu estil és cosmopolita i tan aviat vesteix amb uns shorts com amb un vestit super elegant. Avui porta un vestit gris que m'encanta, el recollit a la cintura, amb el detall de la cremallera, és fantàstic. 

Dana






























La Stella, del blog Fashion Doctor, és la dentista més fashion de Romania. Si necessiteu tractament odontològics i teniu ganes de visitar Romania, us farà un tracte especial si sou egobloggers i us ho farà vestida amb estil. Ara seriosament, avui la selecciono perquè m'encanta el seu vestit verd estampat amb flors. Aquest toc vintage m'enamora i les fotos a la platja li afegeixen romanticisme i bellesa. Com sempre dic, elegància i senzillesa, la millor combinació.

Stella































Bärbel, l'Eau Minerale del blog Ü 50, la segona alemanya de la selecció, una dona elegant, apassionada pel color taronja, pel blanc, pels viatges, pel camp... Una dona amb una elegància personal meravellosa i amb un somriure permanent que li dóna un caràcter especialment atractiu. Avui porta un vestit que s'allunya una mica del seu estil habitual i a més ho fa des de Paris. El vestit és preciós, pel color, per l'estampat i pel disseny. La ciutat, també...

Bärbel



La Beata, del blog Fashion Adventures At Any Age,  és polonesa, però viu a Anglaterra, i el seu estil, normalment és molt lady, molt anglosaxó, amb tocs del clasicisme anglès més elegant. Avui, però, a més de vestir de gris, un color mític per a mi, s'atreveix amb un suggerent look en el que el top i la faldilla adquireixen aquell toc de seducció tan femení i tan atractiu. Tota la força estètica de la Beata, amb el seu cabell blanc i el poder del seu físic, adquireixen la màxima expressió. 

Beata


I per acabar la selecció, una clàssica en els meus posts, l'Annette, del blog Lady of Style. No em canso  de repetir-ho, ella és un dels màxims exponents dels blogs de moda madura. El seu estil sobri, elegant i clàssic m'encanta. La seva classe i la seva elegància personal em resulta fascinant. Avui escolleix un clàssic blanc i negre, on el disseny de la faldilla destaca, i la blusa, tan senzilla, amb les sabates fantàstiques, configura un outfit de treball summament atractiu. 

Annette




6 de juliol del 2015

LOOKS... DE LA QUINZENA. 22/6 al 5/7/2015

Aquesta vegada la selecció no és setmanal, és quinzenal. Les meves vacances, fent turisme i senderisme per les terres de León, no m'han permés un seguiment exhaustiu dels blogs que segueixo, però una ràpida mirada a Bloglovin m'ha permès preparar una selecció que espero que us agradi. Si el darrer post era fet per una selecció de looks de dones espanyoles, aquest està format totalment per dones anglosaxones, cinc americanes, encara que una viu actualment a Escòcia. Podrem trobar la diferència amb l'estil més europeu i mediterrani del darrer post? 

La Susan, del blog Fifty, not Frumpy,  és pura elegància madura. Una dona que mai abandona el seu estil sobri i elegant, però amb un estil fantàstic. Li agraden molt els pantalons i els leggings, però avui es llença amb un meravellós vestit vermell, i ho fa sense perdre ni una mica del seu estil. 

Susan





























La Kristin, del blog Highland Fashionista, ja va estar present en una selecció de fa poques setmanes, però al veure aquest vestit, amb aquest preciós estampat, no he pogut evitar escollir-la. M'encanta l'estampat i m'encanta el disseny del vestit. 

Kristin



I que puc dir de la Debbie? En el seu blog, Fashion Fairy Dust, ella cada dos per tres ens presenta looks d'una senzillesa encantadora, d'una extrema defensa de les propostes més casuals i informals. Malgrat això, el seu estil no deixa indiferent i la força de la seva estètica personal és considerable. Aquest maxi vestit de ratlles combinada amb la camisa de quadres, vestida tan informalment, n'és una bona mostra. 

Debbie


La Dixie, del blog Inside Outer Style, és una de les dones que fa més temps que segueixo, perquè reuneix allò que jo vull difondre: maduresa, elegància i senzillesa en els looks. Malgrat això, avui es presenta amb un outfit d'allò més elegant i atractiu. No us sembla que aquest top és preciós? 

Dixie


I per acabar, i com sempre sense cap ordre de preferència, una dona que he conegut fa poc, la Jane, del blog My Midlife Fashion. Em fa una ilusió especial, perquè ella, normalment, només posa una foto en cada post i no la puc seleccionar per no desequilibrar el meu post. Avui trenca la seva filosofia, perquè fa diverses propostes que giren sobre una mateixa peça, una preciosa túnica i les alternatives de diversos looks. 

Jane