IDIOMA DEL BLOC

Aviso para los visitantes de fuera de España sobre el idioma. Este blog está escrito en catalán, que es un idioma diferente del español. Hago esta advertencia para que la traducción, en su caso, no resulte errónea.

Notice to visitors from outside Spain on the language. This blog is written in Catalan, a language other than Spanish. I make this warning to the translation, if not prove incorrect.


29 de març del 2016

LOOKS QUE M'AGRADEN. 19

Després del monogràfic sobre la Pilar de Arce (@codigopilar) em vaig plantejar dedicar la meva selecció als primers looks de primavera, ja que vosaltres, les bloggers que segueixo, esteu en plena efervescència primaveral. Però no ho he pogut fer, perquè la influència de l'hivern i els elegants looks d'aquesta estació encara em captiven. Potser el proper post ja m'hi decidiré. Espero, no obstant, que us agradi la selecció, diguem-ne que la darrera de l'hivern.  

Com veureu, les dones centre europees hi tenen tota la presència, potser és perquè alli hi costa més d'arribar el bon temps. 

L'Aga, del blog AGA'S SUITCASE, és una vella coneguda del meu blog, encara que feia temps que no apareixia en cap selecció. Aquesta polonesa afincada a Colombia, acostuma a fer propostes atrevides, amb tocs juvenils i sense complexes. Avui, però, aquest outfit afrancesat, amb falsa pell i vestit de punt, m'ha semblat força elegant i adaptable a moltes situacions. 

AGA




























La Beata, del blog FASHION ADVENTURES AT ANY AGE, és també una polonesa que viu fora del seu pais, ella viu a la Gran Bretanya, i això es nota en els seus looks i en l'ambientació dels seus post, amb estampes d'allò més britàniques. Jo sóc un fan de les faldilles plisades i dels llargs midi, i la faldilla de la Beata em va agradar al moment. A més la combina en un outfit amb uns colors preciosos i amb el  toc d'elegància que ella dóna a tots els seus looks. 

BEATA




La Conny, del blog CONNY DOLL LIFESTYLE, comença a ser habitual en les meves seleccions i jo no hi puc fer més, perquè cada vegada que veig un dels seus posts m'hi quedo entusiasmat. Això em passa en altres blogs, també, i he de fer esforços per no repetir-me massa. Però aquest outfit de la Conny no el podia deixar passar. M'encanten els looks amb pantalons de cuir, m'encanta el blanc i negre, m'encanta el disseny de la jaqueta i l'estampat de quadres, m'encanta la blusa...

CONNY




La Margot, del blog I AM EVERY WOMAN, és el meu últim descobriment (cada dia em costa més trobar nous blogs, perquè el repàs dels que ja segueixo se'm menja tot el temps). I és un descobriment molt important, perquè, a més de la seva elegància i estil personal, ella té un coneixement de la moda i d'altres blogs de moda madura que em serà molt útil per a l'objectiu del meu blog. Però avui és aquí perquè m'encanta el seu abric i el subtil to daurat del seu oufit. Un daurat que podria ser empalagós i en el seu look es converteix en sublim. El bolso, les sabates, la resta de complements... afegeixen un meravellós toc de classe a aquest outfit. La Margot, probablement, serà també habitual al meu blog. 

MARGOT



I, per acabar, com sempre per ordre alfabètic, la Martina, del blog ELEGANT 40, una altra vella amiga del meu blog. Aquesta dona txeca, que cus i dissenya molts dels seus looks, és una dona especial. I dic especial per la seva habilitat amb les mans, la seva imaginació, els seus paisatges, els seus pentinats i les seves demostracions de bellesa, tota una dona universal en això de la moda madura. Avui m'ha emocionat amb el seu vestit jaqueta de suau to rosa, també cosit per ella. 

 
MARTINA




22 de març del 2016

"CÓDIGO PILAR"... UN CODI DE L'ELEGÀNCIA.

Avui el meu post és diferent, avui no selecciono entre blogs, avui no destaco un blog nou. Avui la protagonista única no és una blogger.

La Pilar De Arce no té blog, no l'he conegut navegant entre les publicacions de moda madura, ni a través de Bloglovin, ni l'he descobert en els comentaris en el blog d'alguna amiga. He descobert a la Pilar a l'Instagram, l'únic lloc on podeu gaudir dels seus looks, dels seus outfits treballats amb tota la clase del món.

Aquesta mare de bessons, que ja tenen 20 anys, llicenciada en història de l'art i història medieval, amb estudis de ballet i gimnàstica rítmica, i que passeja tota la seva elegància pels carrers de San Sebastián – Donostia, entronca en la tradició, que no un mite, de l'elegància, l'estil, la classe i l'educació de les dones del nord d'Espanya, les dones del Cantàbric, les dones de San Sebastián, Bilbao, Santander, Oviedo…

La Pilar, i ara si que tiro de tòpics, em recorda les deeses egipcies, les cariàtides gregues, però, sobre tot, em recorda l'elegància i allò que la meva mare en deia “el porte” de les models d'alta costura de mitjans del segle passat. Aquelles dones que lluïen els meravellosos vestits dels “modistos” Balenciaga, Pertegaz, Saint Laurent, … on l'equilibri, la geometria de les formes, el patró perfecte, els teixits… es combinaven amb la cadència, el moviment i les formes d'aquelles models meravelloses.

Espero que us agradi el post, espero que us agradin les propostes de la Pilar que hem escollit. Hi trobareu de tot, des de l'elegància elevada al màxim exponent, amb faldilles, pantalons, abrics i vestits-jaqueta, fins a looks més informals i casuals. La Pilar triomfa amb qualsevol look, mai deixa indiferent. És, senzillament, una dona amb personalitat, una dona amb estil.


Us aconsello que entreu al seu compte d'Instagram @codigopilar on hi descobrireu moltes més propostes, molts més looks, i us en feu seguidors o seguidores, cada dia gaudireu de la seva classe en un nou outfit.  



































10 de març del 2016

LOOKS QUE M'AGRADEN . 18

Avui el post té un denominador comú, el color negre. Negre combinat amb groc, morat, gris, blanc... però el negre per damunt de tot, en vestits, vestits-jaqueta, all-blacks, cuir, punt... Una diversitat d'estils, amb dones que no són habituals als meus posts, però totes elles amb propostes modernes, elegants, valentes i contemporànies. 

Com sempre, per odre alfabètic i sense predilecció, avui començo amb l'Andrea, del blog Here I am - Andrea. Ella és una dona que segueixo des de fa molt de temps, especialment a Instagram, malgrat que no havia sortit mai al blog, perquè jo no disposava de la seva autorització per fer-ho. Ara que ja el tinc, vull destacar l'estil bàsic, senzill, quasi minimalista d'aquesta dona tan elegant per se. El seu conjunt blanc i negre, amb la jaqueta preciosa i els pantalons de cuir, una prenda que m'encanta, afegit al seu pentinat sofisticat, fan d'aquest look un element a destacar. 

ANDREA




























La Chrissie, del blog dE / die EDELFABRIK, tampoc és habitual als meus post, malgrat que m'agrada el seu estil valent, arriscat i poc convencional. Avui, potser, la seva proposta és menys atrevida i funcional. M'encanten el vestits de cuir i m'encanta el seu, tan minimalista i bàsic. I m'encanta com el combina amb la camisa de quadres i el cardigan gris. 

CHRISSIE




























La Noemí, del blog Black Dress Inspiration, és una de les poques jovenetes que segueixo. Ella s'allunya del meu propòsit de publicitar la moda madura i els blogs que la representen, però no hi puc fer més, m'agrada el seu estil i, de tan en tan, gaudeixo escollint algun dels seus looks més destacats. Avui, aquesta preciosa barreja de groc i negre, cuir i cotó m'ha fascinat. Heu vist alguna cosa més bàsica i senzilla però més encertada i vistosa?

NOEMÍ




























L'Omaira, del blog Analizando la moda, junt amb algunes altres persones, és l'amiga, el mite, el sentit del meu blog, l'encarnació de la meva filosofia de moda. Ella és la dona madura que no es resisteix a jugar un paper secundari en la moda i en les propostes estètiques. Ella ho és tot menys invisible, ella juga, es diverteix, provoca i es fa mirar. El seu estil és únic, és tan propi i personal que enamora. A més, avui, juga amb un conjunt de pantaló-jaqueta, una de les meves prendes favorites, amb colors que m'encanten i el toc arriscat en els complements que ella domina com ningú. 

OMAIRA




























I, per acabar, repeteixo, per ordre alfabètic, la Ruth, del blog Mathildes Verden, una de les dones amb més elegància i estil personal que he conegut en la meva trajectòria pels blogs de moda madura. Ella és capaç de lluir i estar elegant i bonica amb allò més bàsic i senzill, jerseys, vestits de llana o de punt, rebeques... Per a mi és un exponent fonamental del menys és més, de l'elegància senzilla, un concepte fonamental en la meva filosofia estètica. Avui, aquest vestit n'ès una bona mostra, estampat senzill, patró senzill, minimalisme en la seva màxima expressió. Ella li treu tot el partit, ella el converteix en un element tan elegant...

RUTH